Vanwege de toegenomen populariteit en vraag worden bestellingen binnen 7 dagen verzonden.

Welkom in de buurt

Deurmatten voor binnen - 2 deurmatten strategie

Tips en trucs

Deurmatten voor binnen: Strategische plaatsing van twee matten: Beste entreematten om vuil op te vangen

Deurmatten voor binnen: Strategische plaatsing van twee matten: Beste entreematten om vuil op te vangen

Samuel Seldon |


Welkom terug in de buurt, de plek waar je toegang krijgt tot alle informatie over deurmatten, maar vandaag specifiek over deurmatten voor binnen.

In dit korte artikel van vandaag behandelen we de gouden vraag: moet je een deurmat voor binnen hebben?

Maar voordat we dat doen, moet ik je eerst even bijpraten, dus als je ons uitgebreide overzicht van deurmatten voor binnen nog niet hebt gelezen, lees het dan hier: Deurmatten voor binnen: Een frisse blik naar binnen en je bent weer helemaal bij.


Laten we nu meteen beginnen met bespreken:

 

Wat is het juiste gebruik van een deurmat?

De belangrijkste taak van een deurmat is om vuil, afval en vocht op te vangen voordat het je huis binnenkomt. Door een mat in je entree te leggen, creëer je een barrière die je binnenvloeren schoon en veilig houdt. Maar er komt meer bij kijken dan zomaar een mat neerleggen.

Strategische Twee Mat Plaatsingen:

  1. Een persoon staat op een beige WaterHog® deurmat met een rasterpatroon, geplaatst bij de ingang van een huis. De mat absorbeert effectief water en vuil en zorgt zo voor een schone en veilige ingang.
    Buitenmat: Leg een duurzame, weerbestendige mat voor de deur. Deze entreemat moet groot vuil en modder van schoenen kunnen schrapen. Materialen zoals kokos, rubber of PET zijn uitstekende keuzes voor buitengebruik.

 

  1. Een vrouw knielt op een deurmat bij een ingang en knoopt haar witte gymp vast. Op de deurmat staat de tekst 'Welcome, I hope you like dogs', die een speels en verwelkomend tintje aan het huis geeft.
    Mat binnen: Leg net binnen de deur een zachtere, meer absorberende mat. Deze mat vangt fijnere vuildeeltjes op en absorbeert vocht, waardoor uitglijden wordt voorkomen en je vloer wordt beschermd tegen beschadiging. Katoen, microvezel en bepaalde synthetische vezels werken hier goed.

Als je jezelf afvraagt:

 

Moet ik 2 deurmatten hebben?

Een pactaanzicht van een schone entree met een zwarte deurmat met een gebogen patroon voor een zwarte deur. Laarzen en schoenen staan netjes op het geplaveide pad, met een extra mat in de deuropening om de binnenruimte schoon te houden.

Ja, als je meer bescherming wilt, is het hebben van twee deurmatten de beste strategie om ervoor te zorgen dat je huis schoon en veilig blijft en je vloeren beschermd zijn. De mat voor buiten neemt het grootste deel van het vuil en de rommel op, terwijl de mat voor binnen alle overgebleven deeltjes en vocht opneemt. Deze tweelaagse aanpak zorgt voor maximale netheid en minimaliseert de rommel die je huis binnenbrengt.

 

Is het beter om een deurmat binnen of buiten te leggen?

Als je je in een situatie bevindt waarin je maar één deurmat kunt hebben, raden we je aan deze aan de binnenkant van de voordeur te leggen. Dit is waarom:

  • Droog oppervlak: Een mat voor binnen zorgt voor een droog oppervlak waar je op kunt stappen als je je huis binnenkomt, wat vooral belangrijk is bij regenachtig of besneeuwd weer.

  • Vloerbescherming: Het helpt je vloeren beschermen tegen watervlekken en vuil, waardoor ze minder vaak schoongemaakt hoeven te worden.

  • Veiligheid: Door vocht te absorberen, vermindert een mat het risico op uitglijden en vallen op natte vloeren.
Een persoon stapt op een zwarte WaterHog® deurmat met visgraatmotief bij de buiteningang van een huis. De mat wordt omringd door gevallen herfstbladeren, wat benadrukt hoe effectief de mat is in het opvangen van vuil en afval voordat het huis wordt betreden.

Houd er wel rekening mee dat als je alleen een mat voor binnen hebt, je hem vaker moet schoonmaken, omdat hij het meest te lijden heeft van al het vuil en vocht dat van buiten naar binnen komt. Als je maar één deurmat wilt, raden we je aan een extra grote entreemat te kopen om meer oppervlak te bedekken = meer bescherming.

 

Dus als je je afvraagt: Moet ik binnen en buiten een deurmat hebben?

Een donkergrijze deurmat met een geometrisch zeshoekig patroon bij de ingang van een woning. De mat ligt voor een houten deur, met een ander tapijt zichtbaar aan de binnenkant, waardoor een uitnodigende en strakke overgang ontstaat tussen de buiten- en binnenruimte.

Absoluut! Daarom is deze combinatie zo effectief:

De deurmat aan de buitenkant vangt het grootste deel van het vuil, de modder en het vocht op, en de deurmat aan de binnenkant vangt het laatste vocht en de kleine beetjes vuil op, waardoor die gevreesde modderige voetafdrukken en watervlekken op je vloeren worden voorkomen.


Dus als je je afvraagt of je ze allebei nodig hebt, is het antwoord volmondig ja. Samen vormen ze een allesomvattende barrière tegen vuil en vocht, zodat je huis schoon, veilig en mooi blijft.

 

Laatste gedachten

Kortom, zowel een deurmat voor binnen als een deurmat voor buiten is de beste manier om je huis schoon, veilig en gezellig te houden. De strategische plaatsing van deze matten zorgt ervoor dat vuil en vocht effectief worden beheerd, waardoor je vloeren worden beschermd en je entree er beter uitziet. Dus als je je afvraagt of je zowel binnen als buiten een deurmat moet hebben, is het antwoord volmondig ja.


Blijf kijken wanneer we meer te weten komen over deurmatten voor binnen, inclusief aanbevelingen voor de grootte en de beste plekken om ze neer te leggen. Als je nieuwsgierig bent naar de verschillende materialen en stijlen, bekijk dan onze uitgebreide gids: Deurmatten voor binnen: Een frisse blik naar binnen.


Tot snel in de buurt!