Vanwege de toegenomen populariteit en vraag worden bestellingen binnen 7 dagen verzonden.

Welkom in de buurt

Deurmatten voor buiten - Gemaakt voor de zwaarste weersomstandigheden

Alles wat je moet weten

Deurmatten voor buiten: Beste vuilvang deurmatten - Top Waterdichte Deurmatten voor Buiten

Deurmatten voor buiten: Beste vuilvang deurmatten - Top Waterdichte Deurmatten voor Buiten

Samuel Seldon |

Welkom terug in de buurt! We zijn blij dat je er bent. Vandaag richten we ons op een belangrijk element voor elk huis: de deurmat voor buiten. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het kiezen van de beste deurmat voor buiten en beantwoorden we alle vragen die je misschien hebt over een deurmat voor buiten. Of je nu een vleugje stijl wilt toevoegen aan je entree of op zoek bent naar een duurzame mat die tegen een stootje kan, we hebben tips en aanbevelingen om je te helpen de juiste keuze te maken.

Als je meer wilt weten over deurmatten, bekijk dan ons artikel: Deurmatten 101: De complete gids over deurmatten

Laten we het eens hebben over de soorten deurmatten voor buiten.

Welk type deurmat is het beste voor buiten?

Zicht vanuit een deuropening met een paar zwarte laarzen op een beige deurmat met geometrisch patroon, omzoomd door een stenen pad en groen.

Voor buiten zijn PET deurmatten (Waterhogs®) een geweldige keuze. Ze zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen, dus ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Deze matten kunnen goed tegen vuil en vocht, en omdat het een rubberen deurmat is, zijn ze antislip en kun je ze gemakkelijk schoonspoelen met een tuinslang. Tot slot drogen ze snel, waardoor ze perfect zijn voor buitengebruik.

Nu we de beste optie hebben besproken, gaan we de rest bekijken...
 

Deurmat van kokos

Close-up van een deurmat van kokosvezels voor buiten met wat losse vezels verspreid over de grond, wat de textuur en duurzaamheid van de mat laat zien.

Deurmatten van kokosvezel. Fantastisch in het wegschrapen van vuil en afval dankzij hun stevige textuur en vezels. Kokosmatten zijn ook duurzaam en bestand tegen intensief voetverkeer. Kokosmatten kunnen echter vezels afgeven, vooral als ze nieuw zijn, waardoor ze in het begin schoongemaakt moeten worden. Ze zijn ook niet ideaal voor zeer vochtige klimaten omdat ze vocht kunnen vasthouden, wat kan leiden tot schimmel of onaangename geuren als ze niet goed drogen.

 

Rubber deurmatten

Een zwarte rubberen deurmat voor buiten met een honingraatpatroon voor een glazen deur op een betegeld terras.

Gemaakt van rubber (wie had dat gedacht) als je op zoek bent naar waterdichte deurmatten voor buiten, dan kan dit een geweldige optie voor je zijn. Het rubberen materiaal biedt goede tractie, waardoor de kans op uitglijden afneemt, en het is duurzaam, dus langer bescherming. Rubberen matten zijn echter vaak meer functioneel dan stijlvol en er zijn minder ontwerpkeuzes beschikbaar.

Door hun gewicht kunnen ze ook minder gemakkelijk te verplaatsen of schoon te maken zijn.


Schraper Deurmatten


Deurmatten met schraper, vaak gemaakt van rubber, metaal of een combinatie van materialen, zijn speciaal gemaakt om zwaar vuil en modder van je huis af te schrapen. Deze matten zijn zeer duurzaam en gemaakt om zware omstandigheden en intensief gebruik te weerstaan. Ze zijn echter meestal meer functioneel dan stijlvol en passen misschien niet zo goed bij je inrichting als andere opties.

Wat is het beste materiaal voor deurmatten voor buiten?

De meeste mensen zijn op zoek naar deurmatten voor zwaar gebruik buiten hun huis en er zijn 2 opties die je moet overwegen:

  • Schraper Deurmatten
    • Aluminum
    • Kokos
  • Polyethyleentereftalaat (PET) 

    Laten we eens kijken waarom aluminium, kokosvezel en polyethyleentereftalaat (PET) uitstekende keuzes zijn.

    Aluminium deurmatten 

    Voordelen van aluminium deurmatten :

    • Duurzaamheid: Aluminium deurmatten zijn ongelooflijk duurzaam en zijn bestand tegen intensief voetverkeer zonder tekenen van slijtage te vertonen.
    • Weerbestendigheid: Ze zijn bestand tegen roest en corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in alle weersomstandigheden, inclusief regen, sneeuw en intens zonlicht.
    • Effectieve verwijdering van vuil: De metalen roosterstructuur of het geribbelde oppervlak schraapt vuil en afval van schoenen af en voorkomt dat het je huis binnendringt.
    • Gemakkelijk schoon te maken: Aluminium deurmatten zijn gemakkelijk schoon te maken; je kunt ze gewoon afspuiten of afvegen met een vochtige doek om opgehoopt vuil te verwijderen.
    • Esthetisch aantrekkelijk: Deze matten hebben een gestroomlijnde en moderne look die past bij verschillende architecturale stijlen, waardoor je ingang er beter uitziet.

      Negatieve punten voor aluminium deurmatten:

      • Koud oppervlak: Aluminium kan koud aanvoelen onder de voeten, wat oncomfortabel kan zijn in koudere klimaten.
      • Gewicht: Hoewel aluminium matten niet overdreven zwaar zijn, kunnen ze zwaarder zijn dan sommige andere materialen, waardoor ze iets moeilijker te verplaatsen zijn.
      • Kosten: Aluminium deurmatten kunnen duurder zijn dan andere soorten vanwege hun duurzaamheid en materiaalkwaliteit.

         

        Deurmatten van kokos 

        Voordelen van deurmatten van kokos:

        • Milieuvriendelijk: Deurmatten van kokos zijn gemaakt van natuurlijke kokosvezels, waardoor ze een duurzame en biologisch afbreekbare optie zijn.

        • Uitstekend vuilafstrijkend: De sterke en getextureerde vezels zijn zeer effectief in het verwijderen van modder en vuil van schoenen, waardoor er minder vuil je huis binnenkomt.

        • Duurzaamheid: Deze matten zijn na verloop van tijd bestand tegen intensief voetverkeer en behouden hun effectiviteit en uiterlijk.

          Negatieve punten voor deurmatten van kokosvezel 

          • Afwerpen: Kokosmatten kunnen vezels afgeven, vooral als ze nieuw zijn, waardoor ze eerst schoongemaakt moeten worden.
          • Vasthouden van vocht: Kokos is niet ideaal voor zeer vochtige klimaten, omdat het vocht kan vasthouden, wat kan leiden tot schimmel of onaangename geuren als het niet goed gedroogd wordt.
          • Textuur: De ruwe textuur is ideaal om vuil te verwijderen, maar is niet zo comfortabel onder de voeten als zachtere materialen.

           

          Polyethylene Terephthalate (PET) Doormats - Waterhog®

          Een persoon met zwarte laarzen en blauwe jeans stapt op een zwarte deurmat met chevronpatroon omringd door gevallen herfstbladeren. De deurmat ligt bij de ingang van een patio of tuin met stenen tegels en groen op de achtergrond.

          Ik weet het, ik weet het, hou op over PET deurmatten! (polypropyleen vloerkleden) Ze zijn de beste optie, maar om één reden meer dan de rest.
          Ze zien er schitterend uit! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat je er een kunt kiezen die past bij de inrichting van je huis. Door hun combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en milieuvoordelen zijn PET deurmatten een uitstekende keuze voor wie zijn ingang schoon en stijlvol wil houden.

          Voordelen van PET deurmatten:

          • Milieuvriendelijk: PET deurmatten zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen, waardoor ze een duurzame optie zijn.
          • Uitstekend vuilafstrijkend: De sterke en getextureerde vezels zijn zeer effectief in het verwijderen van modder en vuil van schoenen, zodat er minder vuil je huis binnenkomt.
          • Duurzaamheid: Deze matten zijn na verloop van tijd bestand tegen intensief voetverkeer en behouden hun effectiviteit en uiterlijk.
          • Kleur blijvend: De kleurstof wordt tijdens het productieproces aangebracht, waardoor de kleuren niet vervagen zoals bij andere deurmatten op de markt.
          • Geschikt voor binnen en buiten: Deze matten kunnen binnen en buiten worden gebruikt, dus als je een 2-zijdige ingang wilt, kun je kleuren en patronen combineren als je dat wilt.

          Oké, nu komen we bij de volgende horde van deurmatten kopen...

           

          Hoe voorkom ik dat mijn deurmat beweegt?

          Een vrij eenvoudig antwoord. Rubberen achterkant, maar een goede. Er zijn 2 soorten:

           

          1. Natuurlijk rubber: (uitstekende grip, duurzaam en gaat lang mee, milieuvriendelijk)

          2. Synthetische rubberrug: (kosteneffectief, weerbestendig, veelzijdig voor gebruik binnen en buiten)

           

           

          Welke deurmat moet ik kopen?

          Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en antislipprestaties, dan is een natuurlijk rubberen achterkant de beste keuze. Het heeft die extra grip die synthetisch rubber misschien mist en gaat meestal langer mee, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

          Waarom Waterhog® deurmatten een geweldige keuze zijn.

          Persoon die op een zwarte deurmat met chevronpatroon stapt, omgeven door afgevallen bladeren en een stenen pad, gezien vanuit een open deuropening.

          Nu hebben deze matten een rubberen achterkant van hoge kwaliteit die ervoor zorgt dat ze op hun plaats blijven liggen, wat er ook gebeurt. Of het nu gaat om modderige laarzen, zwaar voetverkeer of een winderige dag, Waterhog deurmatten blijven liggen. De rubberen achterkant combineert het beste van twee werelden: superieure grip en duurzaamheid.

          Waterhogmatten blijven niet alleen liggen, maar absorberen ook uitstekend water en vangen vuil op, waardoor ze een topkeuze zijn voor elke ingang. Dus als je er genoeg van hebt om je deurmat steeds aan te passen, dan is een investering in een Waterhog mat met een topkwaliteit rubberen achterkant een uitkomst.

          Kortom, als je een deurmat wilt die geen stoelendans speelt met je voordeur, ga dan voor een deurmat met een hoogwaardige rubberen achterkant - bij voorkeur natuurrubber voor de beste grip. En als je de gouden standaard wilt, kies dan voor deurmatten van Waterhog.

           

          Moet je een deurmat buiten leggen?

          Dit is een van de meest gestelde vragen die we hier bij Matterly krijgen en het antwoord is JA. Je wilt een deurmat op de plek waar mensen vuil, modder enz. naar binnen halen. Als je meer bescherming wilt, kies dan voor een deurmat voor de deur en meteen daarna nog een aan de binnenkant.


          Nu denk je waarschijnlijk nog steeds...


          Waarom leggen mensen een deurmat bij hun voordeur? 

          Het lijkt misschien eenvoudig, maar het dient verschillende belangrijke doelen die verder gaan dan alleen het verwelkomen van gasten.

          • Een zwarte deurmat met ruitpatroon ligt bij de ingang van een deuropening die leidt naar een patio met lichtgrijze tegels. Rondom de patio liggen tuinbedden gevuld met aarde en verschillende planten, waaronder varens. De mat ligt op een betonnen drempel en vangt het zonlicht dat door het gebladerte in de buurt filtert.
            Vuilbestrijding: Als mensen op zoek zijn naar de beste deurmatten met vuilvangers, kan dit maar beter de belangrijkste functie zijn. Waarom? Het bespaart schoonmaaktijd voor de binnenkant van hun huis en verhoogt de veiligheid en esthetiek van je portiek/entree.

          • Vochtabsorptie: Waterdichte buitendeurmatten zoals WaterHog verminderen het slipgevaar van natte schoenen, modder, sneeuw, enz. omdat ze helpen voorkomen dat water naar binnen wordt gebracht, wat gladde en onveilige omstandigheden kan creëren op vloeren binnen.
          • Vloeren beschermen: Stenen en puin kunnen krassen maken op vloeren en tapijten kunnen versleten en bevlekt raken, niemand wil dat probleem dus deurmatten beschermen deze problemen voor huiseigenaren.

          Zijn deurmatten buiten nodig?

          Een deurmat voor buiten betekent schonere vloeren en minder slipgevaar door natte schoenen. Bovendien kan een mooie deurmat de uitstraling van je veranda of entree een boost geven, waardoor je een geweldige eerste indruk maakt op bezoekers. Investeren in een deurmat van goede kwaliteit is dus een slimme zet voor elke huiseigenaar.

          Hoe groot moet een deurmat voor buiten zijn?

          Het juiste formaat zorgt voor maximale functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht, waardoor je entree er netjes en uitnodigend uitziet.

          Enkele vs. dubbele deurmaten

          Deurmatten worden meestal verkocht in twee standaardmaten: enkele deur en dubbele deur. Hier volgt een kort overzicht:

          • Voorportaal met een decoratieve buitendeurmat met een bladmotief en de letter 'H' in het midden, naast netjes geplaatste regenlaarzen en een rieten mand met een plant.
            Enkele deurmatten: Deze zijn meestal ongeveer 18 x 30 inch of 24 x 36 inch groot. Ze zijn perfect voor standaard enkele deuren en bieden voldoende ruimte om voeten af te vegen.


          • Voorportaal met dubbele houten deuren, een decoratieve buitendeurmat met een geel tulpenpatroon en een kandelaar in de vorm van een lantaarn aan de zijkant.
            Dubbele deurmatten: Voor grotere ingangen zijn dubbele deurmatten meestal ongeveer 36 x 60 inch of zelfs groter. Deze zijn ideaal voor openslaande deuren of dubbele voordeuren, zodat beide deuren bedekt zijn en gasten genoeg ruimte hebben om hun schoenen af te vegen.

          Dingen waar mensen geen rekening mee houden...

          • Breedte dekking: Je deurmat bedekt idealiter de breedte van de deur of iets breder. Bij enkele deuren moet de mat minstens 80% van de breedte van de deur beslaan. Bij dubbele deuren moet de mat de volledige breedte van beide deuren beslaan.
          • Diepte dekking: De diepte van de mat moet voldoende zijn voor meerdere stappen. Meestal werkt een diepte van 18 tot 24 inch goed. Dit geeft genoeg ruimte voor mensen om er meerdere keren op te stappen om vuil en vocht af te vegen.
          • Afstand tot de deur: Leg de deurmat tegen de drempel van de deur. Dit zorgt ervoor dat de eerste stap op de mat meteen bij binnenkomst wordt gezet. Als de mat te ver weg ligt, gaat het doel voorbij omdat mensen er dan misschien niet op gaan staan.
          • Vrije ruimte: Zorg voor voldoende ruimte zodat de deur soepel over de mat kan openen en sluiten. Een te dikke mat kan problemen veroorzaken bij het bewegen van de deur, dus controleer de dikte van de mat in verhouding tot de ruimte tussen de deur en de mat.

          Kunnen buitenmatten buiten blijven liggen?

          A beige WaterHog® doormat with a geometric pattern placed at the entrance of a home with a black door. The doormat is situated on a cobblestone pathway, with a pair of boots and shoes positioned nearby, emphasizing the mat's role in keeping dirt and mud outside.

          We weten waarom je deze vraag stelt: Deurmatten zoals kokos staan bekend om hun vochtabsorberende eigenschappen en zijn een geweldige keuze voor deurmatten voor buiten, maar als ze constant nat worden, kunnen ze gaan schimmelen. Dit is het geval bij veel deurmatten en we gaan ervan uit dat je dit wilt voorkomen!

          Het goede nieuws is dat er verschillende soorten deurmatten zijn die speciaal ontworpen zijn om de elementen te weerstaan en in goede staat te blijven, zelfs als ze buiten blijven liggen.

           

          Duurzame en weerbestendige opties

          1. Waterhog® matten: Waterhog matten zijn gemaakt van duurzaam PET (polypropyleen) met een rubberen achterkant. Deze matten zijn ontworpen om zware vochtigheid aan te kunnen zonder te verslechteren. Hun sneldrogende eigenschappen voorkomen schimmel en meeldauw, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gebruik in alle weersomstandigheden.

          2. Rubber deurmatten: Rubber deurmatten zijn perfect voor buiten omdat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Ze absorberen geen water, ontwikkelen geen schimmel en zijn gemakkelijk schoon te maken - gewoon afspuiten.

          Ja, buitenmatten kunnen buiten blijven liggen, mits je het juiste type kiest. Waterhog-, PET- en rubberen deurmatten zijn allemaal uitstekend bestand tegen de elementen.

           

          Laten we dit afronden.

          Het kiezen van de juiste deurmat voor buiten kan de ingang van je huis aanzienlijk verbeteren. Met opties zoals Waterhog, kokos en rubberen deurmatten kun je de perfecte pasvorm vinden die duurzaamheid, functionaliteit en stijl biedt. Houd rekening met de afmetingen, de plaatsing en het materiaal om ervoor te zorgen dat je deurmat voldoet aan je behoeften en bestand is tegen de elementen. Investeren in een deurmat van goede kwaliteit voor buiten is een slimme zet voor elke huiseigenaar.

          Onthoud dat het niet zomaar een deurmat is, maar een statement van je waarden en een eerste indruk van je huis!


          Als je meer wilt weten over deurmatten, bekijk dan ons artikel: Deurmatten 101: De complete gids over deurmatten

          Wees voorzichtig en tot snel in 'De Buurt'!